23948sdkhjf

Grundare återvänder till Bioarctic

Lars Lannfelt, en av Bioarticts två grundare, återupptar sin anställning i bolaget.

Professor Lars Lannfelt är en av bolagets två grundare, styrelseledamot, största ägare och har idag en konsultroll i bolaget. Från och med 1 september återupptar han sin anställning i bolaget.

Framöver kommer han att arbeta heltid med vetenskapliga frågeställningar, tidiga projekt samt fortsatt vara bolagets kontaktperson i de strategiskt viktiga samarbetena med forskningsgrupper vid universiteten.

– Jag är väldigt glad för att professor Lannfelt har valt att återuppta sin anställning i BioArctic. Hans erkänt stora vetenskapliga kompetens inom neurodegenerativa sjukdomar och upptäckter inom Alzheimers sjukdom kommer fortsatt att gagna Bioarctic, säger Gunilla Osswald, vd på Bioarctic i ett pressmeddelande.

Bolaget grundades 2003 av Lars Lannfelt och Pär Gellerfors. Gellerfors är idag den nästa största ägaren, styrelseledamot och anställd för att arbeta med affärsstrategier. Han kommer att lämna sin anställning i bolaget per den 1 september 2018, men kvarstår som styrelseledamot.

– Jag vill också tacka Pär Gellerfors för hans stora engagemang i att utveckla Bioarctic till det bolag som det är idag och ser fram emot fortsatt gott samarbete i styrelsen, säger Gunilla Osswald.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093