23948sdkhjf

Symcel stärker upp för tillväxt

Bolaget utser två nya styrelseledamöter för att stärka tillväxten på forskningsmarknaden samt expansionen mot den kliniska diagnostikmarknaden.

Det privatägda bioteknikbolaget Symcel utvecklar ett analytiskt instrument som hjälper forskare inom läkemedelsutveckling att i realtid mäta läkemedels celldödande effekter genom att direkt mäta celler och bakteriers ämnesomsättning med mikrokalorimetri.

Nu utser styrelsen två nya ledamöter, Erik Walldén och Stefan Löfås, för att stärka genomförandet av tillväxtstrategi på forskningsmarknaden och att utveckla lösningar för klinisk diagnostik.

Erik Walldén har lång erfarenhet från ledande befattningar inom den internationella life science-industrin där han har ansvarat för globala lanseringar av ett flertal teknologier, etablering och omstruktureringar av bolag samt genomfört riktade emissioner och börsnoteringar. Han har tidigare varit vd för bland annat Gyros och Affibody Holding.

Stefan Löfås har varit vetenskaplig chef vid Biacore international och tills nyligen vetenskaplig chef vid GE Healthcare biosciences med strategiskt ansvar för teknologisk utveckling.

– Vi är mycket glada att både Erik Walldén och Stefan Löfås ansluter till vår styrelse. Deras utnämningar kommer att spela en avgörande roll för genomförandet av vår ambitiösa företagsstrategi, med fokus på att öka vår etablering på forskningsmarknaden och expandera till den kliniska diagnostikmarknaden, säger Symcels vd Jesper Ericsson i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08