23948sdkhjf

Coala Life förstärker kassan

Ny investeringsrunda gav 16 nya miljoner.

I början av juni förstärktes organisationen med fyra nya namn, inklusive ny styrelseordförande och affärsutvecklingsansvarig. Coala Life följer upp med att förstärka kassan. Drygt 16 miljoner kronor har rests i en ny runda, meddelar bolaget. Bland de nya investerarna återfinns bland annnat riskkapitalbolaget 20 North Street, Larry Leksell, internationella affärsänglar och ledande befattningshavare i bolaget.

Det svenska medicintekniska företaget har nu tagit in totalt över 110 miljoner kronor i flera olika rundor. Kapital som enligt Philip Siberg, vd och medgrundare av Coala Life, ska användas för att möjliggöra individ- och patientcentrerad hjärtanalys, avlasta och möjliggöra en eliminering av köer i hjärtvården och generera data som kan användas för att förutspå hjärtsjukdomar med AI och bidra till att vinna kampen mot världens främsta folksjukdom. 

– Inget annat svenskt bolag har investerat motsvarande belopp i att utveckla lösningar för hjärtat och digitalisering av hjärtvården, betonar Philip Siberg.

Techsajten Breakit påpekar att satsningen fortsätter trots röda siffror i resultatkolumnen. Enligt den färska årsredovisningen visar Coala Life ett minusresultat på 21,3 miljoner kronor.

– Vi utvecklar och det kommer att ta lång tid, liksom för många andra bolag i branschen. Vi lägger mycket pengar på algoritmutveckling och kliniska studier, säger Philip Siberg till Breakit.

Bakom Coala Life står en rad ledande entreprenörer, ledare och investerare inom Life Science-branschen, inklusive Larry Leksell, Sören Olofsson, tidigare landstings- och sjukhusdirektör, och Liselott Kilaas, före detta vd och koncernchef för Aleris.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062