23948sdkhjf

Hon tar över på Astrazeneca

När tidigare vd:n går till Svenskt näringsliv tar Katarina Ageborg över posten hos läkemedelsjätten.

I juni stod det klart att Svenskt näringsliv värvat Astrazenecas vd Jan-Olof Jacke till vd-posten. Den första augusti tog Katarina Ageborg över. Katarina Ageborg har suttit i bolagets koncernledning sedan 2011 och fortsätter även i sina nuvarande roller som hållbarhetschef och chief compliance officer.

– Det blir en spännande utmaning att ta över den här rollen och jag är samtidigt ödmjuk inför uppgiften. Jan-Olof har lyckats stärka Astrazenecas synlighet och varumärke i Sverige, samtidigt som han också hjälpt till att utveckla bolagets närvaro på den internationella marknaden, säger Katarina Ageborg i ett pressmeddelande.

Katarina Ageborg kommer, precis som tidigare, att rapportera till koncernchef Pascal Soriot. Han kommenterar vd-bytet så här:

– Jag är väldigt glad att Katarina nu även kommer ansvara för att utveckla Astrazenecas starka position i Sverige. Samtidigt vill jag tacka Jan-Olof för hans insatser genom många år. Han har varit en framstående ambassadör och bidragit till att utveckla bolaget inte bara i Sverige, men även internationellt.

Jan-Olof Jacke lämnar bolaget under hösten för att börja på Svenskt näringsliv.

– Jag ser fram emot mitt nya uppdrag, men det är också emotionellt svårt att lämna ett bolag där man varit i 19 år, speciellt nu när bolaget står inför en period av tillväxt med flera nya livsförändrande läkemedel för patienter världen över, säger Jacke i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078