23948sdkhjf

Stark rapport av Moberg

Specialistläkemedelsbolaget Moberg pharma redovisar ökade intäkter och en rejäl förbättring av resultatet för det andra kvartalet.

Bolagets resultat efter skatt blev 4,7 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018 (-7,8). Resultatet per aktie uppgick till 0:27 kronor (-0:45). Nettoomsättningen uppgick till 142 miljoner kronor (136). Rörelseresultatet blev 16,3 miljoner kronor (0) och det justerade ebitda-resultatet uppgick till 20,4 miljoner kronor (9,8).

– Jag är mycket nöjd med det andra kvartalet som resulterade i stark tillväxt, högre lönsamhet och framsteg i pipeline. Nettointäkterna för de tre viktigaste varumärkena i USA ökade rekordsnabbt med 29–43 procent i lokal valuta och vi stärkte vår ledande ställning i samtliga nyckelkategorier, samtidigt som ebitda fördubblades till 20,4 miljoner kronor, rensat för reavinster. Därutöver avslutades nyligen screeningen i den nordamerikanska fas-3 studien för Mob-015, medan rekryteringen till den europeiska studien väntas avslutas före årsslutet, skriver vd Peter Wolpert i sin kommentar till rapporten.

Vd Peter Wolpert menar att ett mer renodlat erbjudande och starkare marknadsföring ligger bakom ökningen av såväl intäkter som försäljning.

I november meddelande bolaget att de efter förseningar med rekrytering byter huvudansvarigt CRO för de två pågående fas 3-studierna för MOB-015 som är bolagets kandidat mot nagelsvamp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125