23948sdkhjf

Uppåt för Bactiguard

Starkt kvartal med ökad omsättning och nya licensintäkter. Avskrivningar på teknologin ger dock negativt nettoresultat.

Medicinteknikbolaget Bactiguard redovisar ett starkt andra kvartal både intäkts- och lönsamhetsmässigt. Omsättningen ökade med mer än 40 procent och drevs framförallt av mer än fördubblad försäljningen av bolagets egen produktportfölj och ett nytt licensavtal för Kina bidrog med nya licensintäkter.

– Vi genererade ett ebitda-resultat på 9,1 miljoner kronor, vilket är mer än en fördubbling jämfört med föregående år, med en marginal på 17 procent. Detta trots att vi tog kostnader på drygt 11 miljoner kronor för att avveckla vårt tidigare distributionsavtal i Kina, skriver bolagets vd Christian Kinch i sin kommentar.

Periodens resultat uppgick till -0,9 (-6,0) miljoner kronor, motsvarande -0,03 (-0,18) kronor per aktie. Detta förklaras av stora avskrivningar på bolagets teknologi. Det operativt kassaflöde för kvartalet uppgick till 9,7 (1,8) miljoner kronor motsvarande 0,29 (0,05) kronor per aktie.

Kvartalet speglar väl bolaget strategi att öka försäljningen av den egna produktportföljen samt att utveckla nya licensaffärer, skriver Christian Kinch.

Det var i juli som bolaget presenterade ett nytt distributions- och licensavtal med kinesiska Well lead medical till ett initialt värde av drygt 30 miljoner kronor. Det långsiktigt är värdet av partnerskapet torde vara betydligt större än så. Samma månad vann bolaget sin första svenska upphandling av centrala venkatetrar, för Region Skåne.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.086