23948sdkhjf

Positivt för nasalt influensavaccin

Eurocine Vaccines andra kliniska fas I/II-studie med influensavaccinkandidaten Immunose flu visade på god säkerhet och tolerabilitet hos vuxna patienter.

Bolaget använder sin teknologi Endocine för att utveckla ett patentskyddat nasalt influensavaccin. En första fas I/II-studie visade tidigare god säkerhet och immunrespons i både nässlemhinna och blodserum, vilket utgör en god grund för den fortsatta utvecklingen av kandidaten. I höstas genomfördes en företrädesemission som tillförde bolaget drygt 41 miljoner kronor. Syftet med emissionen var att finansiera den planerade fas I/II kliniska studie under influensasäsongen 2017/2018.

Resultaten från studien har nu kommit och visar på god säkerhet och tolerabilitet hos vuxna patienter. Studien som genomfördes under influensasäsongen 2017/2018 omfattade 298 individer i åldrarna 50-75 år.

I och med denna studien har totalt över 400 personer testat bolagets teknologi Endocine i säkerhetssyfte och förutsättningarna för fortsatt utveckling av vaccinet är mycket goda säger bolagets vd Hans Arwidsson.

De immunologiska resultaten från studien väntas i oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078