23948sdkhjf

Ska bygga nationella läkemedelslistan

Magnus Åsén får nyinrättad tjänst på E-hälsomyndigheten som programledare.

Den 12 september tillträder Magnus Åsén en nyinrättad tjänst på E-hälsomyndigheten som programledare för Nationella läkemedelslistan. Samtidigt pågår en omfattande rekrytering hos myndigheten. Ett 30-tal medarbetare ska rekryteras för att förstärka den grupp som under ledning av Magnus ska bygga upp den nya Nationella läkemedelslistan.

Bakgrunden till anställningen av Magnus Åsén och det 30-tal medarbetare som nu rekryteras till ehälsomyndigheten är att riksdagen den 13 juni 2018 röstade ja till regeringens förslag om Nationella läkemedelslistan. Den nya lagen om nationella läkemedelslistan och andra lagändringar börjar gälla den 1 juni 2020. Då ska ehälsomyndigheten vara klar med den tekniska lösningen och det ska vara möjligt för vård och apotek att ansluta sig. Två år senare, den 1 juni 2022, ska samtliga vård- och apoteksaktörer ha anslutit sina system till nationella läkemedelslistan.

Magnus Åsén är civilingenjör i elektroteknik från KTH och kommer närmast från Telenor i Karlskrona där han arbetat som projekt- och portföljledare sedan 2003. Han bor i Bergkvara och kommer att ha sin huvudsakliga arbetsplats på ehälsomyndighetens kontor i Kalmar.

– Magnus gedigna erfarenhet av att leda projekt blir till stor nytta för oss i arbetet med att bygga upp nationella läkemedelslistan. Det är en viktig uppgift som han och övriga medarbetare står inför och det ska bli spännande att se arbetet ta fart under hösten, säger Kristina Fridensköld, chef för avdelningen digitalisering på E-hälsomyndigheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14