23948sdkhjf

Årets Salss handlar om hjärnan

Årets toppmöte för företagare, världsledande forskare och läkare samlas nu för ett tre dagars konvent i Stockholm. Arrangören Barbro Ehnbom har ett tydligt mål med sitt möte: - Här ska det göras affärer, säger hon till Life Science Sweden.

Som vanigt är programmet fullt av kändisar som Li-Huei Tsai, Tsai Laboratories, Massachusetts Institute of Technology, Deborah Mash, professor i neurologi, University of Miami, Meryl Comer, medgrundare, The Global Alliance on Women’s Brain Health och Stephen Squinto, Venture Partner, Orbimed Advisors.

Ledningen för BioArctic kommer och berättar om sinuppmärksammade läkemedelskandidat för att bota Alzheimer, omskrivet bland annat NYTimes de senaste veckorna. Även Camanio Care, som utvecklar robotar för patienter med nedsatt kognitiv eller fysisk förmåga och samarbetar med Google, ger en presentation. Liksom IRLAB Therapeutics som utvecklar läkemedel mot Parkinson, Orexo med läkemedel mot beroenden och många fler.
Innovativa HealthTech produkter presenteras också, baserade på traditionell Medtech men även AI, Robotics och VR, från företag som CartaNA, Coala Life, ikioo och Spinview med flera.

Rising Star Award; tilldelades Coala Life 2017 och sedan dess har de gjort en fantastisk resa med många utmärkelser, ytterligare finansiering samt lovande samarbeten. I år har ett nytt antal mindre företag kvalificerat sig för att delta som Rising Stars, som Alzinova, DemeRx, IRRAS, Uman Diagnostics och sex ytterligare företag.

- Oavsett vem som vinner Rising Star Award 2018 är det definitivt värt att hålla ett öga på allihop, tipsar Barbro Ehnbom, som bland annat jobbat som analytiker på Wallstreet.

Swedish-American Life Science Summit arrangeras för 14:e året i rad. Från början var tanken att skapa hållbara relationer mellan USA och Sverige, men med åren har SALSS utvecklats till ett globalt möte.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109