23948sdkhjf

Hon är årets bioteknikbyggare

Senzimes vd Lena Söderström är utsedd till årets Bioctech builder.

Priset delas ut till entreprenörer inom life science som under en tid gjort betydande framsteg och samtidigt varit en inspiration för andra i branschen. Biotech builders är en informell och oberoende nätverksorganisation för entreprenörer inom life science som startade i Danmark 2002 och kom till Sverige 2009.

– Att bli utsedd till årets Biotech builder är hedrande och en utmärkelse som givetvis berör alla som under flera år arbetat strategiskt med att ta Senzime från ett utvecklingsbolag till ett kommersiellt bolag med i dagsläget närvaro på cirka 15 marknader. Vi flyttar kontinuerligt fram vår position genom att knyta fler distributörsavtal på ytterligare marknader, kommenterar Lena Söderström, vd Senzime, utmärkelsen.

Senzime utvecklar och marknadsför analysinstrument med tillhörande engångsartiklar som gör det möjligt att följa patienters biokemiska och fysiologiska processer inför, under och efter operation. I bolagets portföljen ingår bland annat system som gör det möjligt att automatiskt och kontinuerligt mäta ämnen som glukos och laktat i blod och vävnader.

Bolaget är noterat på Nasdaq first north.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079