23948sdkhjf

Ny vd när Immuneed satsar på service

Vd för bolaget blir Charlotte Leife. Rekryteringen är ett led i Immuneeds utveckling mot ett globalt servicebolag som erbjuder analyser till läkemedelsindustrin.

Nyligen stod det klart att Immuneed säljer sin immunterapiverksamhet till det norska läkemedelsbolaget Ultimovacs. Försäljningssumma 50 miljoner norska kronor. Immuneeds immunterapiverksamhet är nu etablerad som Ultimovacs AB, ett helägt svenskt dotterbolag till Ultimovacs AS. Bolaget ligger i Uppsala och har två anställda.

Immuneeds huvudaktiviteter framöver kommer att fokusera på serviceverksamheten inom affärsområdet som rör immuno-service, som har varit operativ sedan 2014. Denna verksamheten baseras på en metod för analys av akuta immunrelaterade biverkninger av biologiska läkemedel. Analysen är baserad på humant helblod, innehållande alla de cirkulerande blodkomponenter som är viktiga för att kunna ge en bättre och tidigare förståelse för reaktioner vid uppstart av kliniska studier.

Som ett led i utvecklingen mot att bli ett servicebolag har Charlotte Leife rekryterats som ny vd. Charlotte har en magisterexamen i kemi och en exekutiv MBA från Uppsala universitet. Hon har drygt 25 års erfarenhet av marknadsföring, försäljning och ledarskap från biotech och pharma industrin. Hon har haft ledande positioner hos Baxter och Biogen, i Norden och USA, samt varit styrelseordförande i Swedish American chamber of commerce in Boston, New England, SACCNE.

– Jag är entusiastisk över att ha fått möjligheten att leda Immuneed vid denna viktiga tidpunkt i bolagets utveckling. Jag inspireras av entreprenöriella miljöer med begåvade och dedicerade människor så Immuneed är en perfekt match för mig. Bolaget har en innovativ och kraftfull helblodsanalys, som ger kunder unik och omfattande information kring tidig toxikologi. Jag ser framemot att vara med och bygga bolagets framgång samtidigt som vi fokuserar på att leverera den bästa servicen till våra kunder, kommenterar Charlotte Leife sin nya tjänst.

Charlotte efterträder Gunilla Ekström, som blir vd för TET pharma, ett helägd dotterbolag till Immuneed, etablerad för att utveckla bolagets terapeutiska cancervaccin.

– Charlotte är en meriterad företagsledare med lång erfarenhet av att omsätta vetenskapliga och kommersiella idéer till lönsamma affärsområden inom bioteknologi-industrin. Detta, kombinerad med hennes meriter från att bygga ledande och starka team, gör Charlotte idealisk som vd förbolaget, säger styrelseordförande Camilla Huse Bondesson i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11