23948sdkhjf

Combigene får första utbetalningen

Nu har bolaget uppfyllt alla formella krav och får sin första utbetalning från EU:s Horizon 2020. 1,5 miljoner euro uppgår den första delbetalningen till.

I maj meddelade EU:s ramprogram för forskning och utveckling, Horizon 2020, att de satsar 3,36 miljoner euro på Combigenes fortsatta utveckling och kommersialisering av genterapiprojektet med fokus på svårbehandlad epilepsi. Nu har bolaget uppfyllt alla formella krav och fått den första delbetalningen som uppgår till 1,5 miljoner euro vilket motsvarar cirka 45 procent av totalbeloppet.

– För mig personligen är finansieringen från Horizon 2020 en absolut höjdpunkt i min långa karriär inom svensk och internationell läkemedelsindustri, säger Jan Nilsson, vd på Combigene i en kommentar.

– De 3,36 miljoner euro som Combigene får från Horizon 2020 innebär att de som nu investerar i bolagets pågående företrädesemission får två kronors läkemedelsutveckling för varje enskild investerad krona.

Pengarna från Horizon 2020 tillsammans med kapitalet från en framgångsrik företrädesemission innebär att CombiGene kan driva Bolagets epilepsiprojekt framåt med full kraft och samtidigt bedriva en aktiv affärsutveckling i syfte att bredda Bolagets projektportfölj med ett eller flera intressanta genterapiprojekt.

Vad gäller epilepsiprojektet fokuserar bolaget nu på att tillsammans med brittiska CGT Catapult utveckla en komplett och slutgiltig tillverkningsmetod som kommer göra det möjligt att gå vidare till kommersiell GMP-tillverkning och därefter kliniska försök. Kapitalet från Horizon 2020 kommer att användas för att delfinansiera detta utvecklingsarbete.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063