23948sdkhjf

Mobergs fas 3 fullrekryterad

Bolagets har slutfört rekryteringen av 365 patienter med nagelsvamp. Studien är en viktig del i bolagets väg mot marknaden.

Fas 3-studierna för MOB-015 avancerar i EU och Nordamerika, där man undersöker effekt och säkerhet för kandidaten som är Moberg pharmas egenutvecklade topikala formulering av terbinafin. Det primära effektmåttet i båda studierna är andelen patienter som uppnått fullständig läkning av den utvalda stortånageln efter 52 veckor.

Rekryteringen till den nordamerikanska studien är nu avslutad och 365 patienter har randomiserats vid 32 studiecenter i USA och Kanada. Toplineresultat väntas under det fjärde kvartalet 2019.

– Den slutförda rekryteringen i Nordamerika är en viktig milstolpe och resultatet av ett utmärkt arbete i teamet. Jag är mycket nöjd med utvecklingen och den omfattande screeningprocess som ökar sannolikheten för starka fas 3-resultat, säger Peter Wolpert, vd Moberg pharma.

Nagelsvamp är en infektion som drabbar cirka 10 % av befolkningen. Den globala marknadspotentialen är fler än hundra miljoner patienter. Bolaget bedömer att den årliga försäljningspotentialen för MOB-015 uppgår till 250–500 miljoner dollar.

Studien utgör en essentiell del av de kliniska data som krävs för registrering och kommersialisering av MOB-015. Totalt förväntas cirka 750 - 800 patienter ingå i de två studierna i Nordamerika och Europa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078