23948sdkhjf

Blir medicinsk chef på Ascelia

Ny medicinsk chef på Ascelia pharma blir Carl Bjartmar. Han kommer senast från Wilson therapeutics.

– Vi är väldigt nöjda med utnämningen av Carl Bjartmar till CMO. Carl har en lång erfarenhet av utveckling av särläkemedel i sena kliniska faser och har bland annat varit en nyckelperson i Wilson therapeutics ledningsgrupp med milstolpar som börsintroduktionen på Nasdaq OMX 2016, planering och utförande av fas 3 utveckling samt Alexion pharmaceuticals uppköp av Wilson Therapeutics under 2018, säger Magnus Corfitzen, vd på Ascelia pharma i en kommentar.

Det var i april som Alexion tillkännagav ett publikt uppköpserbjudande till Wilson therapeutics aktieägare. Erbjudandet förklarades ovillkorat i maj och bolaget avnoterades från Nasdaq Stockholm den 15 juni 2018.

– Detta är av speciell betydelse för Ascelias ledande läkemedelskandidat Mangoral som har fått särläkemedelstatus från amerikanska FDA och nu förbereds för kliniska fas 3 studier, fortsätter Magnus Corfitzen.

Carl Bjartmar har tidigare även haft seniora roller på Sanofi, Genezyme och Lundbeck. Han är läkare och innehar en doktorsexamen från Linköpings universitet.

– Jag ser framemot att börja på Ascelia pharma och bidra till bolagets mission att förbättra livet för patienter som lever med cancer. Bolaget har två lovande läkemedelskandidater – en i sen kliniskt utvecklingsstadie, Mangoral, och en i en tidigare fas, Oncoral, och det ska bli väldigt inspirerande att driva utvecklingen av dessa och kunna erbjuda dem till patienter, kommenterar Carl Bjartmar.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.074