23948sdkhjf

Ny vd för Probi

Tom Rönnlund blir vd för probiotika-bolaget.

Bioteknikbolaget Probi får ny vd när Tom Rönnlund tillträder posten senast 1 januari 2019. Han har sedan 2015 varit vd för den norska börsnoterade bolaget Navamedic som är verksamt inom läkemedel och medicinteknik. Tidigare har han bland annat arbetat hos Bristol-Myers Squibb och Eli Lilly. Tom Rönnlund har en Masters-examen i företagsekonomi från Stockholms universitet.

– Jag är övertygad om att Tom Rönnlund som ledare för Probis team, som gjort ett fantastiskt jobb hittills, kommer att ta Probi till nästa nivå av innovation och lönsam tillväxt med fortsatt fokus på forskningen som vår främsta tillgång. Jag vill också passa på att tacka Ole Sogaard Andersen, som har gjort ett utmärkt jobb som tillförordnad vd, säger Jean-Yves Parisot, styrelsens ordförande i en kommentar.

Probi grundades av forskare i Sverige 1991 och är ett multinationellt bolag med fyra enheter, med verksamhet på mer än 40 marknader världen över och med drygt 400 patent i hela världen. Bolaget utvecklar och marknadsför probiotika.

– Det känns mycket inspirerande att komma till Probi, ett forskningsdrivet bolag med vetenskapligt bevisade produkter och ett team som brinner för att hjälpa människor till ett hälsosammare liv, vilket är viktigt för mig personligen. Bolaget har en mycket bra position för en expansiv tillväxt, både organiskt och genom förvärv, på en dynamisk och snabbrörlig global marknad, säger Tom Rönnlund i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.332