23948sdkhjf

Recipharms köp klart

Nu är förvärvet av Sanofis verksamhet för kontraktstillverkning av inhalationsprodukter i hamn. I affären ingår bland annat en produktionsanläggning i Storbritannien.

Affären tillkännagavs i juni och är ett led i Recipharms strategi att växa. Den förvärvade rörelsen innebär en uppskalning av Recipharms verksamhet och ger tillgång till nya kunder och specialiserad teknologi.

Produktionsanläggningen i Holmes Chapel, Storbritannien, omfattar utvecklings- och tillverkningskapacitet för nya inhalationsprodukter och kompletterar de tjänster som Recipharms utvecklingsanläggning för inhalationsprodukter i Research triangle park, North Carolina, USA redan erbjuder. Hela anläggningen i Storbritannien omfattar 125 000 kvadratmeter och sysselsätter mer än 450 specialiserade medarbetare. Den ligger geografiskt nära Recipharms andra anläggning i Storbritannien, vilket ger potentiella operativa synergier.

Köpesumman för tillgångarna och verksamheten är 45 miljoner pund, cirka 527 miljoner kronor och ytterligare belopp kan komma att betalas ut under 2020 och 2021, om verksamheten utvecklas bättre än väntat - upp till 9 miljoner pund totalt.

– Förvärvet ger oss möjligheter att expandera vårt kunderbjudande inom nya inhalationsprodukter genom tillförd expertis och tillverkningskapacitet samt en fortsatt satsning på att bredda våra utvecklingstjänster, kommenterar Recipharms vd Thomas Eldered det slutförda förvärvet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078