23948sdkhjf

Ny vd för Probi

Probiotikaföretaget Probis styrelse har utsett Tom Rönnlund till ny vd från årsskiftet.

Tom Rönnlund har drygt 20 års erfarenhet från försäljning och marknadsföring samt företagsledande befattningar inom hälso- och läkemedelsindustrin. För närvarande är han vd för det norska börsnoterade bolaget Navamedic. Han tillträder tjänsten som vd för Probi senast den 1 januari 2019.

Tom Rönnlund har varit vd för läkemedels- och medicinteknikbolaget Navamedic ASA sedan 2015. Tidigare har Tom Rönnlund haft olika befattningar inom försäljning, marknadsföring och ledning hos IQVIA (tidigare IMS Health) samt Bristol-Myers Squibb och Eli Lilly. Han är företagsekonom från Stockholms universitet.

”Det känns mycket inspirerande att komma till Probi, ett forskningsdrivet bolag med vetenskapligt bevisade produkter och ett team som brinner för att hjälpa människor till ett hälsosammare liv, vilket är viktigt för mig personligen. Bolaget har en mycket bra position för en expansiv tillväxt, både organiskt och genom förvärv, på en dynamisk och snabbrörlig global marknad,” kommenterar Tom Rönnlund i ett pressmeddelande.

Probi AB är ett svenskt börsnoterat bioteknikföretag baserat i Lund som utvecklar probiotika med hälsofördelar baserat på vetenskaplig forskning, till hälso- och livsmedelsbranscherna.

Bolaget, som grundades av forskare i Sverige 1991, har fyra centers of excellence, och verksamhet på drygt 40 marknader och mer än 400 patent. Nettoomsättningen uppgick 2016 till 444 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078