23948sdkhjf

Hållbarhetspris till Roche

När Dow Jones i sitt årliga hållbarhetsindex tittar på läkemedelsbolagens ekonomiska, sociala och miljömässiga prestationer hamnar Roche i topp.

Det är tionde året som Roche utses till det mest hållbara läkemedelsbolaget enligt Dow Jones ranking. Detta baseras på analyser av ekonomiska, sociala och miljömässiga prestationer. Särskilt bra betyg får Roche i marknadsfrågor, miljöfrågor och social rapportering, och dessutom genom att visa på hälsoutfall.

– Hållbarhet är sedan länge en integrerad del av Roches affärsstrategi, och vi är mycket stolta över att återigen få denna utmärkelse. Att vi år efter år prisas visar på hållbarhet i sig. Det här arbetet är för oss inte en reaktion på globala trender, utan ett långsiktigt engagemang som Roche tar på största allvar, säger Amy Van Buskirk, ny vd för Roche i Sverige, i ett pressmeddelande.

Roche får priset i kategorin Pharmaceuticals index, som är en del av Dow Jones hållbarhetsindex – Dow Jones sustainability indices, DJSI. Dessa index utgör ett riktmärke för investerare som integrerar hållbarhetsfaktorer i sina portföljer.

– Vårt bidrag till samhället är utvecklingen av innovativa mediciner, diagnostik och informatik, som på allvar förbättrar människors liv. Vi tror på samarbete snarare än konkurrens, och för en konstruktiv och öppen dialog med våra samarbetspartners, till exempel myndigheter, företag, universitet och med hälso- och sjukvården inklusive patienter. Detta ger oss unika förutsättningar att möta några av världens mest akuta och olösta medicinska behov, fortsätter Amy Van Buskirk.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125