23948sdkhjf

Nanologica sluter avtal i Kina

Bolaget har tecknat ett femårigt distributionsavtal kinesiska Yunbo. Bolaget har gjort en första beställning värd 2 miljoner kronor från Nanologica.

Det femåriga distributionsavtalet ger Yunbo exklusivitet mot i förväg satta försäljningsvolymer, som ökar varje år. Genom avtalet kommer Yunbo att marknadsföra och återförsälja Nanologicas kromatografiska produkter i Kina. Exklusiviteten är villkorad av prestation och kommer att omprövas årligen med start från 2019.

– Vi har utforskat flera möjligheter under det senaste året och landat i att ett exklusivitetsavtal med en distributör är vägen framåt för oss på den kinesiska marknaden. Avtalet ger oss bra kontroll samtidigt som distributören får möjligheter att göra de investeringar i organisation och marknadsföring som krävs för att lyckas, utan att störas av konkurrens, säger Nanologicas vd Andreas Bhagwani i en kommentar.

Utöver marknadsföring och försäljning av Nanologicas kolonner kommer Yunbo att leverera applikationsdata från sitt nystartade applikationslaboratorium, data som är värdefull gentemot kunder i införsäljningsprocessen och som Nanologica har rätt att använda även på andra marknader.

Yunbo Technology är ett nybildat bolag som startats av personer från Alltech som är ett bolag som har verkat inom kromatografiområdet i sydvästra Kina i drygt 20 år.

– Alltech har under det senaste året letat efter ett komplement till vår distribution av HPLC-instrument från Agilent. I Nanologicas produkter har vi hittat det vi har letat efter – en snabbfotad spelare med produkter som står ut från konkurrenternas. Vi ser en stor potential för dessa produkter i Kina, varför vi såväl startat ett eget bolag för uppgiften som investerat i ett applikationslabb som redan nu är i drift, säger Yunbos vd Xin Liu i ett pressmeddelande.

Nanologica verkar inom två områden: drug delivery och kromatografi, en teknik som används för rening och separation av molekyler.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078