23948sdkhjf

Lobsor får godkännande för parkinsonbehandling

“Vi har ägnat mycket tid och möda för att få bukt med nuvarande behandlings hinder.”

Uppsalabaserade Lobsor pharmaceuticals har fått marknadsgodkännande av Läkemedelsverket för Lecigon, som är ett nytt system för behandling av avancerad parkinson. Behandlingen består av en pump för infusion i tunntarmen, där Lobsor skapat en bättre lösning än de som finns på marknaden i dag. 

– Den nuvarande behandlingen, som introducerades på marknaden 2004 fungerar väl för patienterna. Många kämpar dock med hanteringen av nuvarande pump på grund av dess storlek, vikt och omständliga funktionalitet. Vi har ägnat mycket tid och möda för att få bukt med dessa tre hinder genom att utveckla Lecigon. Utöver pumpens fördelar orsakar den nya patenterade farmaceutiska beredningen även ökad biotillgängligheten av levodopa, vilket leder till lägre totaldos och volym. Systemet blir således både mindre och lättare och med bibehållen klinisk effekt, säger Ulf Rosén, grundare av Lobsor, i ett pressmeddelande. 

Lobsor för nu diskussioner med FDA om en marknadsintroduktion i USA, samtidigt som man tecknat ett samarbetsavtal med Nordicinfu för support och marknadsföring av Lecigo i Norden. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094