23948sdkhjf

Umeåbolag sluter globalt avtal

Inficure bio har slutit ett globalt samarbetsavtal med bioteknikjätte.

Inficure bio är ett bolag i Umeåinkubatorn som fokuserar på preklinisk utveckling och validering av läkemedel som riktar sig mot kroniska inflammatoriska och fibrotiska tillstånd. De har utvecklat en ny musmodell, N-IF modellen. Möss används som modellorganismer för att studera mänsklig biologi på grund av deras genetiska och fysiologiska likformighet. N-IF möss är unika då de utvecklar patologisk fibros istället för att det induceras, denna patologiska progress är därför mer naturlig och ger bättre och snabbare testresultat.

Det australiensiska biotechbolaget CLS, tidigare Commonwealth serum laboratories, har valt att samarbeta med Inficure och använda sig av N-IF modellen. CLS har bland annat läkemedel mot hemofili och immunbrist och influensavacciner i sin portfölj och har produkter i drygt 60 länder.

– Samarbetet med CSL är oerhört viktigt för oss, eftersom det är ett stort världsomspännande bolag och när de tror på N-IF musen som en ny modell för fibros ökar detta verkligen värdet på modellen. Många kunder har frågat om vi har något stort bolag som kund och nu har vi det, säger Sofia Mayans, vd Inficure bio.

Inficure har tidigare utfört tester åt ett amerikanskt bolag från Boston, nu har de samarbete med Australien. Kontakten med mellan Umeå och Australien har sina grunder i en forskargrupp på Umeå Universitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063