23948sdkhjf

Stärkt skydd för Alzheimerbolag

Alzinova får besked om ytterligare patentskydd på världens största läkemedelsmarknad.

Alzinova bedriver forskning och utveckling av läkemedel för behandling av Alzheimers sjukdom. Bolagets fokus är utveckling av ett vaccin som ett långverkande läkemedel för behandling och förebyggande av Alzheimers sjukdom. Vaccinet är under preklinisk utveckling för förberedande inför studier i människa. Bolaget bedriver även utveckling inom diagnostik avseende sjukdomen.

I juni fick bolaget sin patentansökan för grundteknologin AßCC och ALZ-101 godkänd i USA. Nu har bolaget fått ett förhandsbesked, notice of allowance, om att ytterligare en patentansökan kommer att godkännas i USA. Patentet omfattar skydd för bolagets AβCC-teknologi i den molekyl som ger upphov till amyloid-β. 

– Vi är mycket nöjda att patentsituationen för den viktigaste läkemedelsmarknaden nu förstärkts ytterligare. Det blir nu väldigt tryggt att gå vidare i utvecklingsarbetet med kunskap att nya förbättrade modeller baserade på vår IP är skyddade. Samtidigt kommer vi fortsätta arbeta på nya vägar att förlänga och förstärka ensamrätten till våra produkter och vår grundteknologi, säger Per Wester, vd på Alzinova i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142