23948sdkhjf

Blir ny direktör på KI

I maj tar hon över som ny universitetsdirektör vid Karolinska institutet.

Katarina Bjelke blir ny universitetsdirektör vid Karolinska institutet. Hon kommer närmast från tjänsten som universitetsdirektör vid Uppsala universitet och tillträder sin nya tjänst i maj 2019.

– Vi är mycket glada att Katarina Bjelke vill komma tillbaka till Karolinska institutet där hon en gång började sin karriär. Hon har bred erfarenhet från både högskolesektorn och utbildningsdepartementet. Hon har dessutom lång erfarenhet som chef vilket gör henne väl lämpad att leda universitetsförvaltningen och utveckla stödet till kärnverksamheten, forskningen och utbildningen, säger Karolinska institutets rektor Ole Petter Ottersen.

Katarina Bjelke var tidigare departementsråd och chef vid forskningspolitiska enheten vid utbildningsdepartementet. Hon har ett förflutet vid Karolinska institutet som chef för forsknings- och forskarutbildningsavdelningen, för den internationella enheten och för Grants office. Hon har en tandläkarexamen från 1989 och disputerade i neuroanatomi 1997 vid Karolinska institutet.

– Jag ser fram emot mitt nya uppdrag och att komma till Karolinska institutet, säger Katarina Bjelke.

Katarina Bjelke tillträder sin anställning i maj 2019 och efterträder nuvarande universitetsdirektören Per Bengtsson som går i pension.

Universitetsdirektör är en titel som används istället för förvaltningschef vid vissa universitet, bland andra de i Umeå, Uppsala, Lund, Göteborg och Stockholm. Vid högskolorna används ibland motsvarande titeln högskoledirektör.

I uppdraget brukar ingår att ha det övergripande ansvaret för lärosätets verksamhet i administrativt, rättsligt och ekonomiskt avseende, samt att vara chef för universitetsförvaltningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109