23948sdkhjf

Ny chef på Sobi

Swedish Orphan Biovitrum, Sobi, har utsett en ny chef för kommunikation och investerarrelationer.

Paula Treutiger börjar den 1 januari 2019 och kommer att ingå i Sobis verkställande ledning.

Hon är civilekonom och kommer närmast från Medicover, ett internationellt vård- och diagnostikföretag noterat på Nasdaq Stockholm. Paula Treutiger har mer än tio års erfarenhet av investerarrelationer och kommunikation inom läkemedelsindustrin från Meda och Gambro samt erfarenhet som analytiker av läkemedels- och medicinteknikbranschen. Hon har dessutom lång erfarenhet av investerarrelationer i samband med förvärv.

“Vår finansiella tillväxt över de senaste åren varit betydande i Europa vilket har gjort oss till det största svenska läkemedelsföretaget på Nasdaq Stockholm. Paula har ett utmärkt nätverk och branschkunskap och vi ser fram emot att utöka och utveckla våra relationer med investerare och den finansiella sektorn under hennes ledning,” säjer Sobis vd Guido Oelkers, i ett pressmeddelande.

”Sobi är i en väldigt unik position med en ambition att växa som bolag till att bli en global ledare inom sällsynta sjukdomar. Jag ser fram emot att tillsammans med organisationen fortsätta arbetet med att säkerställa att alla känner till och förstår företagets vision och det arbete som görs för att förändra tillvaron för personer med sällsynta sjukdomar”, kommenterar Paula Treutiger.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111