23948sdkhjf

Tredje gästprofessorn för klimatet

Klimatforskaren Keri Facer blir Uppsala universitets tredje gästprofessor på Zennströms klimatprofessur med inriktning klimatledarskap.

Hon fortsätter det strategiska utvecklingsarbetet inom området vid universitetet. Den 27 november deltar hon i ett panelsamtal med sina båda företrädare.

"Keri Facers forskning är verkligt tvärvetenskaplig och vår förhoppning är att hon kommer att bidra till det goda samtalet inom universitetet på området klimatforskning. Hon vill studera hur forskare kan arbeta tillsammans inom detta viktiga område", säger professor Marika Edoff ordförande i rekryteringsgruppen för professuren i ett pressmeddelande.

Keri Facer är professor i utbildningens och samhällets framtid vid University of Bristol. Hon forskar kring relationen mellan formella utbildningsinstitutioner och det omgivande samhället, med särskilt fokus på kunskap som kan behövas för att adressera samtida miljömässiga, ekonomiska, sociala och teknologiska förändringar.

Hon leder sedan 2013 ett forskningsprogram vid Research Council UK (www.connected-communities.org), som genom konst och humaniora skapar nya relationer mellan samhälle och universitet, för att hitta nya former av kunskapsproduktion kring samhällsutmaningar.

"Detta är en fantastisk möjlighet för mig att arbeta över hela universitetet kring hur det kan bygga partnerskap med lokala, nationella och internationella aktörer för att utveckla kunskap och utbilda studenter så att vi klarar den omställning som behövs för att leva väl i en värld med klimatförändring", kommenterar hon.

Läs mer om Keri Facers projekt, publikationer och föreläsningar på hennes blogg http://kerifacer.wordpress.com/

I samband med att hon tillträder gästprofessuren hålls ett panelsamtal med Keri Facer och hennes två företrädare Doreen Stabinsky och Kevin Anderson, den 27 november, kl 18 i Hambergsalen, Geocentrum, Villavägen 16, Uppsala.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128