23948sdkhjf

Chefen för MHRA lämnar

Ian Hudson, chef för den nationella brittiska läkemedelsmyndigheten meddelar att han lämnar posten i september nästa år.

Ian Hudson har lett Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) i 18 år och meddelar att landets utträde ur EU är ett huvudskäl för hans beslut.

Läs också: Ny vägledning klar för undvikande av nitrosaminer

"Jag känner att detta är rätt tidpunkt för att en ny person ska leda myndigheten och dess arbete genom nästa fas, som blir efter Storbritanniens utträde ut den europeiska unionen", säger han i ett pressmeddelande.

Brexit träder i kraft den 29 mars nästa år och European Medicines Agency (EMA) flyttar från sitt nuvarande huvudkontor i Canary Wharf i London till Amsterdam.

Enligt det förslag till avtal mellan Storbritannien och EU som ligger på bordet idag kommer en övergångsperiod att gälla fram till och med den 31 december 2020 och med en möjlig förlängning till slutet av 2022.

Den övergångsperioden hoppas den brittiska läkemedelsbranschen ska innebära att man undviker störningar i läkemedelsförsörjningen till brittiska patienter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08