23948sdkhjf

Havrefabrik konserveras – anställda varslas

Den finska koncernen Paulig meddelar idag att öppningen av en fabrik för en havreprodukt i Mölnlycke skjuts på framtiden.

Inriktningsbeslutet innebär att 18 anställda vid fabriken varslas om arbetsbrist. Fackliga förhandlingar har inletts.

År 2016 förvärvade den finska livsmedelskoncernen Paulig 51% av det nystartade finska bolaget Gold&Green Foods som tillverkar Pulled Oats, ett vegetariskt proteinalternativ baserat på havre.

Produkten har i Finland sålt bra och bl a utnämnts till Årets Livsmedel. Därför prognosticerades en snabb volymutveckling även i andra länder. Med Paulig som majoritetsägare började en fabrik att byggas i finska Järvenpää, samtidigt som man påbörjade byggandet av ytterligare en fabrik, i Mölnlycke.

Tillväxttakten utanför Finland har dock hittills inte motsvarat förväntningarna. Paulig har därför fattat ett så kallat inriktningsbeslut och skjuter öppnandet av fabriken i Mölnlycke på framtiden. Det innebär att man varslar de 18 medarbetare som har anställts för att arbeta i fabriken.

"Det är ett tungt besked som idag har delgetts våra medarbetare i Mölnlycke och vi kommer att göra allt vi kan för att stötta dem. Det är vårt viktigaste uppdrag i nuläget", kommenterar Henrik Samuelson, divisionschef för Paulig Foods, i ett pressmeddelande.

Fabriken i Mölnlycke har Paulig för avsikt att konservera, vilket innebär att man behåller anläggningen och maskinerna i befintligt skick för att snabbt kunna dra igång produktionen när behov uppstår i framtiden.

"En uppstart av fabriken kommer inte att ske inom det närmaste året, men vi följer naturligtvis kontinuerligt upp volymutvecklingen och är beredda att justera planen därefter, säger Henrik Samuelson.

Produkten kommer fortsatt att produceras i fabriken i Järvenpää i Finland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219