23948sdkhjf

Nu är Biomedicum invigt

Karolinska institutets nya forskningsbyggnad Biomedicum är nu officiellt invigd.

Biomedicum är Karolinska institutets nya forskningsbyggnad med en yta på 65 000 kvadratmeter och plats för 1 600 forskare. Huset inrymmer fem institutioner och är byggd i den nya tidens anda för att erbjuda naturliga mötesplatser för forskare från olika forskningsfält. Byggnadsarbetet inleddes 2013.  

– KI är världsberömd för sin grundforskning och Biomedicum kommer att ta denna forskning till nya höjder, säger Karolinska institutets rektor Ole Petter Ottesen, i ett pressmeddelande. 

Byggnaden ligger mellan Aula medica och Widerströmska huset och har en inbyggd gång över Solnavägen till Bioclinicum, den kliniska forskningsmiljön på Karolinska universitetssjukhuset. Här finns närhet mellan Scilifelab, Biomedicum, Bioclinucum, universitetssjukhuset och de andra forskningsmiljöerna på Campus Solna och Campus Nord, något som ska befästa KI:s position i forskningsvärlden. 

– Vi är stolta och glada över att Biomedicum nu är redo för invigning. Tillsammans med Karolinska Institutet och en rad andra aktörer har vi skapat ett av Europas största forskningslabb, som genom en framgångsrik arbetsprocess stod klart före utsatt tid och till en lägre kostnad än beräknat, säger Kerstin Lindberg Göransson, vd på Akademiska Hus. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079