23948sdkhjf

Kancera i partnerskap med tyskt storbolag

Kommer att ansvara för prekliniska studier på Kanceras HDAC-hämmare.

Ett nytt forsknings- och optionsavtal gör att Grünenthal får ansvaret för alla preklinisk forskning för utvecklingen av Kanceras HDAC-hämmare till läkemedelskandidater. De får också rätt att köpa substanserna. 

 Vi är glada att komma in i detta partnerskap med Grünenthal, en stark partner som kan ytterligare optimera dessa lovande serier av HDAC-hämmare och utveckla dem genom kliniska studier. Avtalet är i linje med Kanceras strategi att inleda samarbeten med partners som kan accelerera företagets prekliniska projekt vilket gör det möjligt för Kancera att fokusera tillgängliga resurser på Fractalkine-projektet som är i klinisk fas, säger Thomas Olin, vd för Kancera, i ett pressmeddelande. 

Avtalet ger en förskotssbetalning på tre miljoner kronor till Kancera och innehåller sedan flera utbetalningar kopplade till milstolpar i läkemedelsutvecklingen. Totalt rör det sig om 340 miljoner kronor plus royalties. Grünenthal har målet att utveckla nya behandlingar för neuropatisk smärta, medanKancera behåller rätten till utveckling av behandling av cancer med HDAC-hämmare som ingår i projektet eller utvecklas ur det. 

Grünenthal är ett familjeföretag specialiserat på läkemedel mot smärta, gikt och inflammation, baserat i Aachen i Tyskland, men har närvaro och dotterbolag i ett trettiotal länder i Europa, Latinamerika och USA, med 5 200 anställda. Bolagets intäkter för 2017 landade på 1,3 miljarder euro. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08