23948sdkhjf

Lucka 5 - Vem hittar vi här?

Här finns en julönskning om en alldeles speciell sorts bok...

Bakom lucka 5 i vår julkalender hittar vi Hans Winberg, generalsekreterare stiftelsen Leading health care.

Samverkan är framtiden, så vem önskar du ska höra av sig till dig under 2019?

– Jag önskar att vi ska få igång ett riktigt systemövergripande Policy Lab. Därför vill jag gärna höra från utmanande kompisar som vill tillämpa mer av tjänstedesign i själva policyprocesserna och givetvis fortsatt engagemang från alla LHCs partners som representerar en flora av intressen inom hälsa, vård och omsorg. Sedan önskar jag att jag en morgon vaknar upp och Migrationsverket har meddelat uppehållstillstånd för min son från Afghanistan.  Det skulle vara samverkande integration på riktigt!

Vad önskar du dig i julklapp inför det kommande året?

– Att alla tar och skaffar sig en grundläggande bok i nätverksteori för att göra sektorsanalys. Värde skapas när rätt kluster av relationer löser ett problem, det var länge sedan en aktör ensam kunde skapa allt av värde. Till exempel boken om Civiliserade marknader, som är en introduktion till att förstå att alla marknader är organiserade och alltså situationsanpassade. One size doesn’t fit all.

Efter smällkarameller och nyårsbloss - vad blir största förändringen för människorna i vården 2019?

– Jag önskar att alla får chansen att bära med sig en del av det som är känslan i julen, känslan av gemenskap och att verkligen vårda sina nära relationer. Det går att göra även i vården och det skulle göra vardagens arbete bättre. Vården håller på att förändras i grunden och de som fattar beslut måste ge sina medarbetare den möjligheten. Samverkan på riktigt är inte bara framtiden, den är så mycket mer värdefull och – roligare!

Gårdagens lucka hittar du här!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14