23948sdkhjf

Flyttar ihop i Skåne

Innovation Skåne och Lunds universitets sektion för Forskning, samverkan och innovation, FSI, är två av de aktörer som tar plats i Medicon village nya kontorshus som öppnar nästa sommar.

– Med nya medlemmar som stödjer innovation och samverkan stärker vi mötes- och innovationsplattformen i Medicon village science park, säger Kerstin Jakobsson, vd Medicon village innovation.

Innovation Skåne stödjer innovation i Region Skånes verksamheter, driver tillväxtprojekt i nya branscher och hjälper entreprenörer med affärsrådgivning. Sektionen Forskning, samverkan och innovation vid Lunds universitet är navet för forskningstöd, samverkan och innovation vid Universitetet. De båda organisationerna har tillsammans cirka 150 medarbetare.

De två innovationsaktörerna är två av flera kontrakt som nu är tecknade för det nya kontorshuset. Cirka 20 olika verksamheter är hittills klara att flytta in då huset står färdigt nästa sommar. Flera av bolagen finns redan i science parken, och behöver nu större lokaler. TFS, Avidicare och Immunovia är några av dessa.

På Medicon village science park finns idag 140 olika organisationer och närmare 1800 personer. Flera verksamheter från Lunds universitet och Region Skåne är redan på plats. Senast inflyttade är Region Skånes projekt Skånes digitala vårdsystem, som arbetar med införandet av en modern vårdplattform. Här finns också life science-inkubatorn Smile incubator och flera privata affärsrådgivare.

Medicon village startade för sju år sedan och är nu mitt i byggandet av ett sju våningar högt kontorshus.

Det nya huset öppnar hösten 2019 och är en viktig länk i utvecklingen av Medicon Village för dem som redan är på plats och för nya medlemmar. Det blir i detta nya hus som Innovation Skåne och Lunds universitets sektion för Forskning, samverkan och innovation snart slår ner bopålarna på ett och ett halvt våningsplan.

– Vi ser fram emot flytten till det nya huset med en öppen kontorsmiljö som är väl lämpad för gränsöverskridande innovationsarbete - lokalt, regionalt och internationellt, säger Joakim Nelson, vd på Innovation Skåne.

– FSI:s 100 medarbetare hamnar i en dynamisk och spännande miljö. Dels mitt i det ekosystem för innovation och samverkan som vi är en del av, dels intill flera forskningstunga fakulteter. Vi hoppas på många goda synergieffekter för våra olika avdelningar och ytterst för hela universitetet, säger Jesper Falkheimer, chef för sektionen och professor i strategisk kommunikation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094