23948sdkhjf

Lucka 21 - öppna och se

Under det kommande året önskar denna vd att komma i kontakt med forskare med nya idéer...

Bakom lucka 21 i Life Science Swedens julkalander finns Kristian Tryggvason, medgrundare och vd för Biolamina.

Samverkan är framtiden, så vem önskar du ska höra av sig till dig under 2019?

– BioLamina tillverkar verktyg för forskargrupper och bolag som utvecklar cell-terapier. Vi ser ett stort behov för ytterligare produkter för just dessa människor och vi letar därför efter forskare som har nya idéer för att göra cellodling enklare. Vi önskar träffa dessa forskare i bolag eller akademin som tillsammans med oss vill utveckla nya spännande produkter.

Vad önskar du dig i julklapp inför det kommande året?

– Jag önskar mig att de grupper som i denna stund utvecklar cellterapi mot Parkinsons lyckas med sina första kliniska försök det kommande året. Orsaken att jag brinner för speciellt Parkinson är att jag precis fick höra att en kompis till mig, blott 40 år, fick diagnosen och sjukdomen fick plötsligt ett ansikte.

Efter smällkarameller och nyårsbloss - vad blir största förändringen för människorna i vården 2019?

– År 2019 kommer det att hända flera viktiga steg för att driva cellterapier framåt. Många bolag och forskargrupper står i startgroparna att testa sina terapier i människan för första gången. Om dessa studier visar bra data på effektivitet, kommer det kunna ge hopp för patienter som lider av sjukdomar som Gula fläcken, Parkinsons, diabetes och vissa cancertyper. Hopp är det som behövs för dessa patienter för att orka kämpa mot sjukdomarna!

Gårdagens lucka hittar du här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078