23948sdkhjf

Lucka 22 - titta här

En nationell strategi står på önskelistan hos denna SKL-topp.

I dagen lucka i vår julkalender finns Emma Spak, läkare och samordnare av nära vård på SKL.

Samverkan är framtiden, så vem önskar du ska höra av sig till dig under 2019?

– Jag hoppas fram för allt att ännu fler kommuner och landsting hör av sig till varandra under 2019 för att gemensamt driva omställningen till Nära vård, trösklarna för samverkan behöver sänkas ytterligare. Till mig personligen hoppas jag att en ännu bredare grupp hör av sig jag blir extra glad när personer som jobbar med logistik, vårdbyggnader, samhällsbyggnad, hållbarhet och ekonomi kontaktar mig för att de vill bidra i utvecklingen av Nära vård - det bådar gott för framtiden!

Vad önskar du dig i julklapp inför det kommande året?

– En nationell strategi för omställningen till Nära vård! - vi behöver en långsiktig och stabil samverkan mellan staten, kommuner och landsting för att säkerställa en bred enighet kring målbild, tydliggöra vilken aktör som behöver göra vad som behöver göra vad för att omställningen ska bli verklighet och säkerställa en ändamålsenlig uppföljning.

Efter smällkarameller och nyårsbloss - vad blir största förändringen för människorna i vården 2019?

– Jag hoppas att patienter och brukare 2019 möts av frågan ”Vad är viktigt för dig?” - att ställa den frågan och verkligen möta svaret är första steget i riktning mot en vård och omsorg som utgår från patienter och brukares behov och förutsättningar. Det kommer att innebära att egenvård, utveckling av arbetssätt med stöd av digitalisering, mobila team, nätverksvård måste utvecklas snabbt och i nära samverkan med med de vi är till för; patienter och brukare.

Gårdagens lucka finns här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093