23948sdkhjf

Lucka 24 - vem finns här?

Denna profil arbetar hårt för att stärka branschens ställning. Hen ser gärna Sverige som en förebild inom samverkan.

Bakom lucka 24 i vår julkalender 2018 hittar vi Jenni Nordborg, chef för life science-kontoret.

Samverkan är framtiden, så vem önskar du ska höra av sig till dig under 2019?

– Alla som kan påverka och vill ta ansvar för utvecklingen av life science-området får gärna höra av sig. Helst med konkreta förslag på vilka beslut och förändringar som behövs, och som de själva kommer att fatta. Att Sverige skulle kunna vara en ”role model” för samverkan inom life science internationellt - det vore något!

Vad önskar du dig i julklapp inför det kommande året?

– Som säkert alla andra - en regering - och ett fortsatt starkt engagemang från life science-sektorn. Sverige är ett relativt litet land och vi behöver verkligen hjälpas åt.

Efter smällkarameller och nyårsbloss - vad blir största förändringen för människorna i vården 2019?

– Utveckling sker hela tiden och det finns ett stort engagemang i vården att förbättra. Mycket av det arbete som vi fokuserar på i life science handlar om lagar, regler och strukturer och jag är tveksam till att befolkningen i stort kommer att märka av det redan nästa år. Men, något som märks av starkt i andra sektorer och som jag tror kommer även i inom vårdområdet är att hållbarhetsaspekterna blir allt viktigare. Våra resurser är ändliga och vi behöver börja bete oss på ett sätt som respekterar detta faktum.

Gårdagens lucka hittar du här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093