23948sdkhjf

Lucka 23 - detta läste ni mest

Bakom denna lucka tar vi en titt på det som lockade allra mest till läsning under 2018. Uppsägningar, visselblåsare och peptider är några av ämnena...

I årets näst sista lucka i vår julkalender hittar vi inte en branschprofil. Här tittar vi istället tillbaka på året som gått och de fem artiklar som engagerat allra mest.

De fem mest lästa artiklarna på Life Science Sweden 2018 är:

5. Macchiarini-skandalen: Visselblåsare fälls

– Det är KI:s bestämda uppfattning att en visselblåsare som deltagit i en forskningsstudie och som medverkat som författare till publicerad vetenskaplig artikel, trots en anmälan, inte kan undgå eventuellt ansvar för oredlighet i forskning, kommenterar KI:s rektor när nyheten kom i juni.

4. Nytt sätt att strypa cancerceller

I januari rapporterade vi att ett forskarlag lett från Karolinska institutet och science for life laboratory hittat ett nytt sätt att förhindra tillväxt av bröstcancerceller.

3. Peptider kan bli framtidens läkemedel

I februari kom nyheten att tyska forskare rapporterat ett genombrott i arbetet med att göra små proteiner tillgängliga som läkemedel i pillerform.

2. Medivir varslar 60 anställda

Det var en turbulent vecka i oktober för bolaget då beskedet kom att forskningen slaktas – 60 tjänster berörs och vd:n fick sparken.

Den nyhet som allra flest har läst på Life Science Sweden under året kom i augusti:

1. Adhd liknar andra tillstånd

Gårdagens lucka hittar du här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063