23948sdkhjf

Sårläkningsbolaget går mot klinik

S2medical påbörjar klinisk studie med transplantationsutrustningen Instagraft i syftet att bekämpa kroniska sår.

Sårläkningsföretaget S2medical börjar nu att rekrytera patienter till den studie som skall utvärdera Instagraft i kombination med kompressionsbehandling för att läka venösa bensår.

Venösa bensår utgör cirka 50% av alla svårläkta ben- och fotsår och är därmed den enskilt största gruppen av svårläkta sår. I dagsläget beräknas cirka 4 % av hela sjukvårdsbudgeten användas för behandling av svårläkta sår skriver bolaget i ett pressmeddealnde. Förhoppningen är att studien skall påvisa fördelar med användandet av transplantation av små hudbitar med Instagraftteknologin som bolaget har patentsökt och som patent och registreringsverket har meddelat att man avser att bevilja under vissa förutsättningar, vilket bolaget meddelade den 30:e november 2018.

– Intresset för Instagraftteknologin har överträffat alla våra förväntningar och det känns fantastiskt att S2medical har lyckats utveckla en liten och helt unik engångsprodukt med potentialen att ersätta en smärtsam och dyr kirurgi vid hudtransplantation, säger vd Petter Sivlér, i en kommentar.

Studien skall genomföras vid S2clinic i Linköping, S2medicals avdelning för sårläkning. Studien beräknas vara klar under senare delen av 2019 och då omfatta cirka 30 patienter.

– Våra erfarenheter av dessa sår och hudtransplantationer gör oss mycket angelägna att få fram resultatet av studien, då vi tror att dessa kommer bli grunden till att revolutionera behandlingsstrategin av den i särklass vanligaste sårtypen, fortsätter Petter Sivlér.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078