23948sdkhjf

Klaria i utvecklingsavtal över Atlanten

Överens om utveckling, licensiering och tillhandahållande av adrenalinbehandling.

Tillsammans med kanadensiska Perdue pharma ska Klaria utveckla sin adrenalinbehandling för allvarliga allergiska reaktioner. Klaria har en patenterad drug delivery-plattform där patienten placerar en frimärksstor, tunn film med behandlingsdosen på, i munhålan. Läkemedlet går sedan via slemhinnorna går direkt ut i blodet. Detta kan ha en avgörande betydelse jämfört med de injektionssprutor, som i dag är standardbehandling vid liknande akuta reaktioner.

Det totala värdet för Klaria, om man når alla delmålsättningar i avtalet, är 55 miljoner USD. Man kommer dessutom att få en royalty baserat på nettoförsäljningen, samtidigt som Klaria exklusivt får tillverka och tillhandahålla behandlingen till den globala marknaden.

– Det är mycket tillfredställande och inspirerande att teckna det här avtalet med Purdue, vilket är vårt andra samarbete hittills. Avtalet kombinerar styrkan hos vår patenterade drug delivery-plattform med en partner som är en ledare inom utveckling och kommersialisering av innovativa behandlingar. Vi är övertygade om att resultatet av vårt samarbete kommer att uppfylla ett medicinskt behov utan en tillfredställande lösning idag för patienter som förlitar sig på adrenalin om de skulle drabbas av en allvarlig allergisk reaktion, säger Klarias vd Scott Boyer i ett pressuttalande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.171