23948sdkhjf

Tung vecka för Hansa

En tung börsvecka går mot sitt slut för biopharmabolaget.

Bolaget som nyligen bytt namn från Hansa medical till Hansa biopharma redovisar ett resultat efter skatt på -81,2 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 (-48,9). Rörelseresultatet blev -80,6 miljoner kronor (-48,9) och nettoomsättningen uppgick till 1,4 miljoner kronor (1,0). I morgonhandeln backade bolaget rejält och var en av de stora förlorarna på Stockholmsbörsen, men det var relativt få aktier som var i omlopp. Under förmiddagen stabiliserades kursen något.

I måndags meddelade det amerikanska rådgivande investmentbolaget Evercore att de sänkte rekommendationerna för bolaget, och riktkursen sjönk från 340 kronor till 270 vilket även det fick börsen att se rött.

– Våra framsteg med teknologiplattformen inom immunmodulerande enzymer har tagits emot väl av investerare. I november tillfördes verksamheten 453 miljoner kronor genom en övertecknad riktad nyemission, med stor efterfrågan från amerikanska, brittiska, schweiziska och svenska institutionella investerare. Denna finansiering gör det möjligt för oss att öka takten i våra kommersiella förberedelser för en potentiell lansering av imlifidase samt för den fortsatta utvecklingen av andra projekt i vår utvecklingsportfölj, skriver bolagets vd SörenTulstrup i en lång vd-kommentar som mest andas positivitet och framåtblick.

Sören Tulstrup tillträdde som vd och koncernchef för bolaget i mars 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141