23948sdkhjf

AstraZeneca slår förväntningarna

Ökad försäljning och och rörelsevinst för läkemedelsbolaget.

AstraZeneca redovisar en vinst per aktie för kärnverksamheten "core" på 1:58 dollar i det fjärde kvartalet 2018. Förväntningarna från analytikerna låg i genomsnitt på 1:52 dollar per aktie, enligt Infront Datas prognossammanställning.

Bolagets intäkter under det fjärde kvartalet landade på 6 417 miljoner dollar vilket var över analytikernas prognos på 6,32 miljarder dollar enligt Bloombergs sammanställning.

Försäljningen i Kina ökade med 28% under året och onkologiförsäljningen ökade med 50% under helåret 2018.

– Vi avslutar året med ytterligare ett starkt kvartal och vårt resultat bekräftar att Astra Zeneca har återgått till tillväxt. Jag vill särskilt lyfta hur bra våra nya läkemedel har presterat i alla terapiområdena och att verksamheten på tillväxtmarknaderna gick från klarhet till klarhet, säger Pascal Soriot, vd för AstraZeneca, i en kommentar.

Två av bolagets cancerläkemedel, Tagrisso och Lynparza, fördubblade båda sin försäljning under 2018.

– Vår strategi och våra planer är oförändrade, tillväxt i produktförsäljningen och kostnadskontroll förväntas generera ett ökande rörelseresultat. Jag är nöjd att vi är helt i fas för att klara dessa åtaganden när vi bygger en hållbar tillväxtnivå och en forskningsportfölj som kommer allt fler patienter runt om i världen till nytta, fortsätter vd Pascal Soriot.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079