23948sdkhjf

Ökad förlust för cancerbolaget

Bioteknikbolaget Immunicum resultat minskar för fjärde kvartalet 2018.

Bioteknikbolaget Immunicum redovisar ett resultat efter skatt på -26,2 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 (-18,8). Även rörelseresultatet landade på -26,2 mot -19,5 för samma period förra året. För helåret blev resultatet efter skatt -97,9 miljoner kronor.

Under sista kvartalet genomförde bolaget en riktad emission som gav bolaget 351 miljoner kronor för fortsatt utveckling av företagets kandidat ilixadencel.

– Efter att under året ha genomfört en stark finansiering samt ingått samarbetsavtal med två större läkemedelsbolag och fått extern valideringen av vår huvudprodukt ilixadencel har vi lagt en solid grund inom det immunonkologiska området. Vi ser nu fram emot att ta Immunicum till nästa nivå av klinisk och företagsmässig utveckling under 2019, skriver vd Carlos de Sousa i sin kommentar.

I november tillkännagav Immunicum att de inleder ett forskningssamarbete med tyska Merck och Pfizer i den planerade fas Ib/II-studien Iliad för att utvärdera kandidaten ilixadencel i kombination med storbolagens substans avelumab. I början av veckan meddelade bolaget att den första patienten har behandlats i Iliad-studien.

Studien kommenterar vd så här i sin kommentar:

– Denna studie kommer att ha hög prioritet för bolaget, eftersom den kommer att utforska ilixadencels effekt mot en rad solida tumörer i kombination med checkpointhämmare samt ge ytterligare data om säkerheten i patienter. Vi förväntar oss att presentera initiala data under andra halvåret 2019.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094