23948sdkhjf

Spago till klinik

Grönt ljus för Spago medicals första kliniska studie med bolagets kontrastmedel Spagopix.

Spago Nanomedical har fått godkännande från Läkemedelsverket att inleda den första kliniska studien med kontrastmedlet Spagopix, SN132D, i patienter med bröstcancer.

Spagopix är ett kontrastmedel baserat på nanopartiklar och mangan som kan ge möjlighet till förbättrad cancerdiagnostik MR. Genom att erbjuda god förstärkning av tumörer och metastaser i MR-bilder ökar möjligheterna till korrekt diagnos av cancer.

– SN132D är ett nytt intressant kontrastmedel för MR-undersökning av solida tumörer, ett fält i behov av förbättringar, säger docent Fredrik Wärnberg, ansvarig prövare för Spagopix-01studien och överläkare vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, i ett pressmeddelande.

Studiens primära mål att dokumentera säkerhet men ytterligare ett viktigt mål är att undersöka MR-kontrastverkan vid klinisk användning.

Studien, som ska omfatta cirka 20 patienter, planeras att genomföras vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Produktion av GMP-material pågår och rekrytering av patienter inleds så snart detta är färdigställt.

– Med detta besked har vi passerat en mycket viktig milstolpe både i SpagoPix-projektet och för bolaget som helhet. Spago nanomedical har nu taget steget in i klinisk utvecklingsfas, säger vd Mats Hansen i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079