23948sdkhjf

Hon ska styra Atos

Malmöbaserade Atos medical får ny vd när Britt Meelby Jensen nu kliver på medicinteknikbolaget.

Atos Medical erbjuder en lösning för människor som fått struphuvudet bortopererat på grund av cancer. Bolagets kärnprodukt är en ventil mellan luft- och matstrupe som återskapar talet, kombinerat med ett filter som håller kvar fukt och värme.

Nu får bolaget ny vd när Britt Meelby Jensen tillträder som CEO. Hon kommer närmast från sin post som verkställande direktör hos det danska biotechbolaget Zealand harma, som är noterat på Nasdaq i både Köpenhamn och New York.

– Vi har sett mycket fram till att hälsa Britt Meelby Jensen välkommen som CEO för Atos Medical. Vi i styrelsen är övertygade om att Britt tillsammans med en stark organisation kommer att kunna accelerera verksamhetens tillväxt ytterligare, säger styrelseordförande Lars Frederiksen i ett pressmeddelande.

Atos medical med huvudsäte i Malmö har 22 dotterbolag världen över och närmare 800 anställda. Bolaget ägs sedan 2016 av PAI Partners, Paris.

– Jag ser fram emot att bli en en del av Atos Medical. Det är en verksamhet där alla brinner för att göra skillnad för en förbisedd patientgrupp. Jag är imponerad över de fina resultat vi haft under de senaste åren och jag ser fram emot att utnyttja min erfarenhet och kompetens för att fortsätta verksamhetens framgångsrika resa tillsammans med ett starkt team, kommenterar Britt Meelby Jensen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094