23948sdkhjf

Alzheimerbolag till Nasdaq

Bioteknikbolaget Alzinova byter lista och flyttar från Spotlight till first north.

Alzinovas fokus är utveckling av ett vaccin som ett långverkande läkemedel för behandling och förebyggande av Alzheimers sjukdom. Vaccinet är under preklinisk utveckling för förberedande inför studier i människa. Bolaget bedriver även utveckling inom diagnostik avseende sjukdomen.

Nu har bolaget godkänts för listning på Nasdaq first north. Första handelsdag blir den 11 mars.

Det var i höstas som bolaget meddelade att styrelsen tagit beslut om att inleda en process för listbyte från Spotlight stock market till Nasdaq first north. Sista dagen bolaget handlas på Spotlight blir den 8 mars.

Förhoppningen är att listbytet ska öka marknades kännedom om bolaget och underlätta och öka möjligheterna för internationella investerare att bli aktieägare i Alzinova. En notering på Nasdaq first north bedöms också skapa bättre förutsättningar för att hitta nya, internationella samarbetspartners.

– Beslutet att flytta handeln av Alzinovas aktier till Nasdaq first north togs som ett viktigt steg inför det förväntade behovet av att locka nya investerare bland såväl institutionella som internationella ägare. Vi ser att det globala vetenskapliga intresset för verksamheten kommer att öka när vi inleder studier på människor. Därmed finns också goda förutsättningar att nå ut till helt nya investerargrupper som redan är välbekanta med Nasdaq First north. Det känns mycket bra att Alzinova kommer att inleda handel här från och med måndagen den 11 mars, kommenterar vd Per Wester listbytet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094