23948sdkhjf

Neurovive tar in 28 miljoner

Lundabaserade Neurovive har genomfört en riktad emission. Pengarna ska användas till bolagets kliniska utveckling.

Den riktade nyemissionen tillför bolaget drygt 28 miljoner för emissionskostnader och investerarna är både svenska och internationella. Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att styrelsen menar att det är bra för Neurovive och aktieägarna att ytterligare bredda ägarbasen med ansedda svenska och internationella investerare, men även att den riktade nyemissionen ses som den bästa möjligheten att tillföra nytt kapital till för bolaget attraktiva villkor.

Teckningskursen fastställdes till  1,35 kronor per aktie vilket innebär en rabatt på drygt 5 procent på senaste stängningskursen.

– Den tillkomna finansieringen är mycket värdefull för Neurovive. Den kommer både att utöka våra möjligheter att nå våra mål och göra en tydlig skillnad främst för våra fortsatta kliniska utvecklingsaktiviteter inom KL1333. Dessutom har vår ägarbas nu förstärkts med en specialiserad internationell investerare, Nyenburgh, vilket indikerar ett förtroende för våra projektaktiviteter, kommenterade vd Erik Kinnman i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094