23948sdkhjf

ISR startar produktion av cancerkandidat

Läkemedelsbolaget ISR startar produktion av kandidat för cancerbehandling. ”Vi hoppas att flytta fram positionerna i kampen mot cancer”, säger bolaget vd.

Läkemedelsutvecklingsbolaget kommer att börja producera sin läkemedelskandidat ISR050 för cancerbehandling för att kunna nå fram till klinisk prövning.

ISR050 är en makrolid som har modifierats med en patenterad teknologi så att den immunstimulerande effekten av substansen ökat och den antimikrobiella effekten avlägsnats. Denna nya grupp av läkemedelskandidater, Immunolider, har tagits fram med bolagets screeningprogram för immunaktivering. Immunoliderna stimulerar makrofager till ökad aktivitet och förbättrad förmåga att stödja tumörspecifikt T cellssvar.

ISR har tidigare visat framgångsrika resultat från musmodell på malignt melanom. Nu ska bolaget accelerera utvecklingsprogrammet för att utföra nödvändiga tester för att ta fram läkemedelskandidaten till klinisk prövning. Efter regulatoriskt godkännande planerar bolaget att genomföra en klinisk fas I/II läkemedelsprövning av patienter med spridd cancer för att utvärdera säkerhet och biologiska effekter.

– ISR oncology kommer nu att gå snabbt fram för att ta fram läkemedelskandidaten ISR050 till klinisk prövning av patienter med spridd cancer. Stärkta av de positiva behandlingssvaren med check-pointblockad så är vi mycket förväntansfulla när kandidaten kommer att testas i kliniken. ISR050 har den centrala immunstimulerande makrofagen som måltavla, och ensam eller tillsammans med check-pointblockad som har T-cellen som mål, hoppas vi att flytta fram positionerna i kampen mot cancer, kommenterar Ola Winqvist, vd ISR.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.313