23948sdkhjf

Nätrapportering av biverkningar igång

Den digitala rapporteringen av läkemedelsbiverkningar från hälso- och sjukvården till Läkemedelsverket används nu i Region Uppsala och breddinförande är på gång.

Det är tjänsten Sebra som nu används skarpt i Region Uppsala. Regionen har varit med och testat tjänsten under utvecklingen. Syftet med Sebra är att ge ett stöd för vård och behandling vid läkemedelsbiverkning som även kan underlätta och effektivisera rapportering av läkemedelsbiverkning från hälso- och sjukvården till Läkemedelsverket.

Ökad rapportering av biverkningar är till stor nytta då Läkemedelsverket får större underlag för att utreda, följa upp och få mer kunskap om effekter av läkemedel med målet att läkemedel ska vara säkra under hela livscykeln.

Tjänsten består av en webbapplikation som nås via kundens journalsystem där det är möjligt för hälso- och sjukvårdspersonal att bland annat skapa en biverkningsrapport och skicka till Läkemedelsverket.

Under våren fortsätter anpassningar av Sebra inför ett breddinförande och Inera påbörjar även arbete med att ta fram en plan för hur ett breddinförande ska gå till.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094