23948sdkhjf

Eurocine lägger inte ner

Bolaget ska inte gå i likvidation utan fortsätta sin drift. Detta beslutades vid en extra bolagsstämma.

Vaccinbolaget Eurocine vaccines höll under torsdagen en extra bolagsstämma vid vilken det, i enlighet med styrelsens förslag, beslutades att bolaget inte ska gå i likvidation utan drivas vidare.

Anledningen till den extra bolagsstämman är att en kontrollbalansräkning i början av året visade att bolagets eget kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet.

Men hotet om likvidation är inte över. Enligt aktiebolagslagen är styrelsen skyldig att inom åtta månader från den första kontrollstämman kalla till en ny bolagsstämma för att på nytt pröva frågan om bolaget ska gå i likvidation. Inför den andra kontrollstämman ska styrelsen upprätta en ny kontrollbalansräkning. Om denna kontrollbalansräkning inte visar att det egna kapitalet återställts och uppgår till minst det registrerade aktiekapitalet är bolaget skyldigt att träda i likvidation.

För att stärka finanserna beslutade bolaget under onsdagen om en nyemission som vid fullteckning kommer ge 15,6 miljoner kronor före emissionskostnader. Teckningsperioden för företrädesemissionen löper under perioden 25 mars – 8 april 2019.

I oktober meddelade bolaget att de lägger ner utvecklingen av influensavaccinet Immunose Flu. Detta besked kom efter dåliga data från den kliniska studien.

Bolagets aktie handlas på marknadsplatsen Spotlight.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095