23948sdkhjf

Små containrar levererar vaccin

Det handlar inte bara om biotillgänglighet utan också om administrering – spruta eller piller.

Eller varför inte mikrobehållare? Kom till Köpenhamn den 3 april, New Updates in Drug Formulation & Bioavailability, och hör det senaste inom området. Forskare och utvecklare från Sverige, Finland, Danmark och Tyskland delar med sig av sina resultat.

Framgångsrik läkemedelsformulering är en av nyckelfaktorerna i lyckad läkemedelsutveckling. Substanser med dålig löslighet, fortfarande mycket vanligt, och biotillgänglighet kan inte göra jobbet. Läkemedel som patienten undviker att ta på grund av oattraktivt delivery-system kan inte heller nå sitt målprotein.

Det bekvämaste för patienten är – självklart – ett piller att svälja, inte en spruta. Ett alternativ är mikrocontainrar av pH-känsliga polymerer.

Kom och lyssna till bland andra Line Hagner Nielsen, forskare vid DTU som berättar om sina och forskargruppens försök att använda mikrocontainrar för att leverera insulin och vaccin.

New Updates in Drug Formulation & Bioavailability will be held at Medicon Valley Alliance venues in Copenhagen/Örestad April 3 2019.

Länk till fullständigt program och registrering: http://formulationsbioavailability.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203