23948sdkhjf

Oasmias nya styrelse inleder omfattande granskning

Efter en rekordlång extrastämma och infekterad ägarstrid byttes hela styrelsen i Oasmia ut. Nu ska bolaget genomlysas och granskas.

Efter en långdragen ägarstrid stod den sent på tisdagskvällen klart att storägaren Per Arwidssons utmanarförslag till ny styrelse gick vinnande ur den 8 timmar långa extrastämman.

Nu meddelar Oasmias nya styrelse att bolaget ska genomlysas och granskas. I ett pressmeddelande listar styrelsen en rad punkter som nu ska sättas i verket för att styra upp bolaget:

  • Genomgång av produktstrategi och distributionsstrategi för att säkerställa att bolaget framåt kan utvecklas på bästa sätt. Vidta åtgärder för att förstärka möjligheterna att framöver för att skapa en övergång från ett utvecklingsbolag till ett kommersiellt bolag.
  • Genomgång av värdet på bolaget, dess tillgångar och rättigheter samt skulder. Säkerställa att uppgifter i och utanför balansräkningen är korrekta.
  • Genomgång av mellanhavanden mellan olika intressenter, närstående och andra för att säkerställa att bolagets rättigheter tillvaratagits och kan tillvaratas på bästa sätt samt redovisats och i fortsättningen redovisas korrekt.
  • Genomgång av genomförda emissioner av aktier, optioner och konvertibler. Att dessa genomförts på ett riktigt och rimligt sätt så att alla aktieägares lika rättigheter har tillvaratagits.Tillse att skapa tydliga policys för detta framöver.
  • Sätta in resurser och åtgärder för att förstärka informationsgivningen så att den kan ske på ett transparent och korrekt sätt.

Arbete med detta sätter igång med omedelbar verkan med styrelsens egen kompetens och med anlitade experter. Resultaten av dessa granskningar och åtgärder kommer att redovisas och rapporteras till marknaden löpande vartefter de uppstår i enlighet med nya utarbetade policys.

– Vår förhoppning är att kunna åstadkomma en tätare dialog med aktiemarknaden och våra intressenter, samtidigt som vi måste, och ser det som vår plikt att, se till att alla aktieägare får ta del av viktig information samtidigt. En mer sammanfattande bedömning av läget av denna genomlysning kommer att ske efter Oasmias styrelsemöte den 2 april och därefter i kvartalsrapporten den 5 juni, säger Jörgen Olsson, ny styrelseordförande i bolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079