23948sdkhjf

Nytt samarbete för Sprint bioscience

Samarbetar med LG Chem för att utveckla nya behandlingar för NASH och metabola sjukdomar.

Sprint bioscience och LG Chem life sciences company, LG Chem, har ingått ett samarbets- och licensavtal för forskning, utveckling och kommersialisering av Sprint bioscience program i tidig utvecklingsfas för NASH och metabola sjukdomar.

Enligt avtalets villkor kommer Sprint bioscience erhålla cirka 2,5 miljoner USD i accessbetalning- och forskningsfinansiering under de första 12 månaderna. Sprint bioscience är berättigad till cirka 230 miljoner USD i potentiella prekliniska, kliniska och nettoomsättningsbaserade delmålsbetalningar. Dessutom är bolaget berättigad att erhålla royalties på världsomspännande nettoomsättning av eventuella resulterande produkter från samarbetet.

Bolagen har ingått ett samarbets- och licensavtal för forskning, utveckling och kommersialisering av läkemedelskandidater. Enligt avtalet licensierar Sprint bioscience ett program i tidig utvecklingsfas till LG Chem för potentiella behandlingar av NASH och metabola sjukdomar. LG Chem kommer fullt ut att finansiera och ha full kontroll över vidareutveckling och ha världsomspännande kommersialiseringsrättigheter.

– Vi är mycket glada över att ha ingått avtalet med LG Chem, en perfekt partner för att vidareutveckla detta program, säger Anders Åberg, vd för Sprint bioscience i ett pressmeddelanden.

LG Chem fokuserar på utveckling, tillverkning och kommersialisering av läkemedel globalt.

– Vi går in i detta samarbete med Sprint bioscience som ett viktigt steg för att expandera vår portfölj i NASH och andra metabola sjukdomar. Genom att kombinera Sprint bioscience kompetens och förmåga inom fragmentbaserad läkemedelsutveckling och LG Chem lifesciences expertis inom klinisk utveckling syftar vi till att påskynda utvecklingen av viktiga nya behandlingsalternativ för NASH och metabola syndrom, säger Jeewoong Son, vd för LG Chem i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093